Хотелиери и ресторантьори искат конкретни мерки за помощ от властта след

...
Хотелиери и ресторантьори искат конкретни мерки за помощ от властта след
Коментари Харесай

Хотели и ресторантьори заплашват с фалити

Хотелиери и ресторантьори искат съответни ограничения за помощ от властта след извънредното положение поради пандемията от ковид, като незабавна мярка против икономическите последствия в туристическия бранш, в който работят 500 000 души.

Това се споделя в писмо на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в писмо до премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че властта даде обещание да поеме 60% от заплатите на чиновниците, които сега не работят. Работодателите обаче би трябвало да подсигуряват останалите 40% от заплатата и осигурителните вноски, без да правят стопанска активност в резултат на форсмажорни условия, пишат от БХРА.

Към момента 20% от чиновниците ни са освободени, а останалите се пускат в неплатен отпуск. А прогнозите сочат банкрут на към 50% от комерсиалните обекти в сектора ни. Дори след края на рецесията, тези, които оцелеят, ще могат да работят с половината си потенциал и даже на загуба, тъй като следствията от нея ще бъдат овладени най-рано след година, настояват от сектора.

Ние имаме вяра, че стопански ограничения ще бъдат взети. Всяка минута е значима за нас. Защото сега сме в неспособност да разчетем разноските си и да разработим спешни проекти за оцеляването си. Както за нас, по този начин и за чиновниците ни и техните фамилии, се споделя още в писмото. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР